Diş hekimliği alanında teknolojinin ulaştığı son nokta olan dijital optik ölçü, bilgisayar destekli tasarım ve bilgisayar destekli üretimi ifade eden bu sistemde dental restorasyonlar diş hekiminin ofisinde hemen tek seansta üretilir. Bu sistem nasıl çalışır? Konvansiyonel yöntemde ölçü maddesi ve kaşığı kullanılarak alınan ölçü işlemi bu sistemde yüksek teknolojiye sahip sensörler tarafından dijital olarak kaydedilir. Bir sonraki aşamada bilgisayar yardımıyla dijitalize edilen görüntü programın çeşitli aşamalarından geçerek modelleme yapılır ve restorasyon oluşturulur. Son aşamada ise program üzerinde elde edilen bu restorasyon frezleme ünitesiyle son haline kavuşmaktadır. CAD-CAM sistemiyle neler yapılabilir? Bu sistemle birçok porselen materyallerden veya porselen olmayan estetik materyallerden laminate, kuron, köprü, estetik dolgu(inley, onley), implant abutmentı(implant ara bağlantı) vb. restorasyonlar yapılabilir. CAD-CAM Sisteminin avantajları nelerdir?
Radyografik görüntülemenin dijital ortamda gerçekleştirilmesi, son yıllarda radyoloji alanında ortaya çıkmış en önemli gelişmelerden birisidir. Digital radyografların, geleneksel radyograflara göre en önemli avantajı radyasyon dozunun %90 kadar daha az olmasıdır. Gerekli radyasyon dozundaki azalma hem hasta ve hekim için tercih sebebidir, hem de dental radyografinin hassasiyetini artırmıştır. Işınlama ve görüntünün oluşumu arasındaki zamanın kısalığı ise dijital radyografinin diğer bir avantajıdır. Bu teknik ile alınan radyografik görüntüler üzerinde ölçüm, büyütme, rotasyon, renk dönüşümü, renklendirme, kontrast ayarlama, negatif görüntü gibi düzenlemelerin yapılabilmesi doğru teşhis ve uygun tedavi planlaması için hekime yardımcı olur.
Intra-Oral Kamera (ağız içi kamera) dental veriler elde etmede, dental problemlerin teşhisinde ve hasta eğitiminde ağız içi görüntüyü yüksek çözünürlükle hekim ve hastaya sunan görüntüleme şeklidir.